Zwemlessen

Informatie particuliere zwemles
De inhoud van onze zwemlessen zijn gebaseerd op de volgende drie uitgangspunten: Motivatie, Zwemplezier, Zwemveiligheid
Onze opleiding heeft een planmatige aanpak met een individuele doorstroommogelijkheid naar het volgende niveau. Ons streven is ieder kind zoveel mogelijk te stimuleren binnen zijn/haar mogelijkheden.

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen.

Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Iedereen die bij ons leert zwemmen, wordt opgeleid voor het zwem ABC

Het zwem ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het zwem ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

 

Bij het zwem ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van kinderen. Dit is een heel belangrijke periode. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren lopen in het water, spetteren, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug en weer naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Denk dus niet dat het kind alleen maar speelt in het water, ieder spel heeft een bedoeling! Als een kind kan drijven op borst en rug, is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.
Bij het zwem ABC leren kinderen vier zwemslagen: schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.